O nama

Goalkeeper Camp Cotić-Starčić je kamp specijaliziran za rad sa nogometnim vratarima koji se od svog osnivanja 2018. godine, svojom stručnošću, predanim radom i posvećenošću profilirao kao najkvalitetniji specijalizirani kamp na području cijele Hrvatske, koji polako ali sigurno postavlja temelje i na međunarodnoj pozornici.

Idejni začetnici kampa su Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić, nekadašnji vratari, a danas treneri educirani pri HNS Akademiji te vlasnici licence UEFA „ B“ i  „ A “ – trener specijalist za vratare.

Aleksa Cotić

Svoje je prve nogometne korake započeo u Nogometnom klubu Livade.

Od malih nogu znao je da je nogomet njegov život, te kao četrnaestogodišnjak započinje igrati za NK Jadran Poreč gdje ostaje pet godina, nakon čega nastavlja karijeru u raznim klubovima HNL-a.

U svojoj karijeri, više je puta proglašen najboljim vratarom turnira te je ujedno prošao i sve mlađe dobne kategorije reprezentacije Hrvatske.

Po završetku svoje karijere, zbog strasti i sportske energije, krenuo je u nove izazove kao trener-vratara sa željom da svoje znanje i iskustvo koje je stekao od vrsnih hrvatskih trenera kao i vlastite karijere, usavrši i prenese na mlade vratare, te njima omogući da ostvare svoje snove i krenu što spremniji i tehnički kvalitetniji u nove izazove.

Da bi tu viziju prenio na mlade vratare Cotić se educira te u kombinaciji sa iskustvom postavlja temelj njegove današnje kvalitete kao trenera.

Želja za prenošenjem znanja i iskustva rezultira 2018. godine pokretanjem vratarskog kampa koji je pokrenut kao Goalkeeper Camp Cotić-Starčić.

Njegova filozofija vratara temelji se na dobroj tehničkoj izvedbi elemenata, te osobnoj fizičkoj pripremi kod starijih uzrasta. Važan je rad na motorici, odnosno koordinaciji, te vratarskoj tehnici i taktici. Važan je rad vratara kao sastavnog dijela ekipe, ali i važnost implementiranja svega navedenog u suvremene sisteme nogometne igre.

Aleksandar Starčić

Svoje je prve korake započeo u Nogometnom klubu Pula, no ubrzo kao vratar prelazi u NK Istra iz Pule, a prošao je i sve selekcije od regionalnih do saveznih.

Posvećenost, volja i želja, te trud i ozbiljan rad uz trenere vratara u seniorskom pogonu rezultiraju uspjehu da minutaža od 996 minuta igranja u jednoj sezoni bez ijednog primljenog gola.

U svojoj karijeri više je puta proglašen najboljim vratarom različitih turnira, a kao najdražu titulu ističe onu dobivenu na ”Croatia zimskom kupu” održanom u Poreču 1995. godine koju je osvojio u društvu ponajboljih vratara među kojima je bio i legendarni Dražen Ladić.

Zbog neočekivane ozlijede, karijeru završava u 32. godini, te od tada kreće u nove izazove kao trener vratara gdje predano prenosi sve svoje znanje, vještine i iskustvo na one najmlađe.

Nakon završene HNS Akademije i stečene licence za trenera vratara, dodatno se educira u Francuskoj, gdje prisustvuje svim treninzima za sve uzraste i aktivno sudjeluje u treninzima prvog tima pod vodstvom trenera, vratara Frana Mantoa. Usavršava se i na Platt akademiji  gdje aktivno sudjeluje u radu vratara mlađih kategorija kao i u Evertonu u privatnoj školi Bill Stewarta. Tijekom 2013. godine počinje surađivati s Milomirom Kondićem, koji je tada direktor za južnu Europu za vrhunski tim Concept4soccer International iz Engleske, a 2018. godine krenuo je u njegov najveći pothvat – Goalkeeper Camp.