Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić ideju su o osnivanju vratarskog kampa pretočili u stvarnost 2018. godine kada započinje prvo izdanje Goalkeeper Camp-a Cotić-Starčić u Dajli i to za prvih tridesetak polaznika. Već iduće godine zaživjela je ideja dislociranja kampa tijekom ljeta kako bi bio dostupniji mladim, budućim vratarima i izvan Istre. Za dodatnu lokaciju kampa odabrana je Ravna Gora, što se pokazalo kao pun pogodak jer je, od prvog termina 2019. godine do danas narastao u stalnu ljetnu bazu kampa, dok je zimska baza tradicionalno ostala u Dajli.

Kvalitetan rad ubrzo postaje i međunarodno prepoznatljiv pa 2020. godine kamp prvi puta gostuje u slovenskoj Postojni. Tako se te iste 2020. godine zimski kamp u Dajli i ljetni u Ravnoj Gori, zbog velike zainteresiranosti polaznika, realizira u više termina. 

Iste te godine Goalkeeper Camp Cotić-Starčić predstavlja se i u Međimurskoj županiji sa maksimalnim brojem sudionika.

Već 2021. godine kamp kroz svoja tri rekordno popunjena termina u Ravnoj Gori pohađa 60 vratara koji dolaze iz cijele Hrvatske ali i susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine. U proljeće 2022. godine u Međimurskoj županiji popunjeno je sa maksimalnih 30 vratara, dok se ljetna baza u Ravnoj Gori održala u četiri termina, gdje je ponovno popunjen maksimalni broj od 80 vratara.

U jesen 2022. godine, nakon rujanskog ponovljenog gostovanja u Postojni koje je popunjeno u rekordnom roku i maksimalnom broju od 20 vratara u jednom terminu, Goalkeeper Camp Cotić-Starčić gostuje i u slovenskoj Izoli sa 30 vratara u jednom terminu, gdje je kamp uspješno odrađen.

Krajem prosinca 2022. godine, sa 30 vratara u Dajli uspješno je okončana navedena godina, na veliko zadovoljstvo trenera. Odmah početkom 2023. godine započinju sa novim terminom i novih 30 vratara.

Proljeće 2023. rezervirano je za Međimursku županiju u kojoj kamp djeluje u dva termina sa 50 polaznika, a tradicionalna ljetna baza u Ravnoj Gori probija sve dosadašnje granice sa čak pet termina, što bi značilo brojku od 100 polaznika.

Upornost i kvaliteta doveli su do toga da projekat Goalkeeper Camp Cotić-Starčić od početnih 30 polaznika u svom prvom izdanju 2018. godine bude brzo prepoznat na sportskom tržištu te se danas predstavlja kroz 11 termina godišnje koje polazi 250 sadašnjih i budućih vratara.

Vizija idejnih začetnika, Cotića i Starčića nadilazi dosadašnje uspjehe te su već u pripremi novi projekti namjenjeni kako domaćem, tako i inozemnom tržištu.

Ozbiljan rad i uspjeh Goalkeeper Campa Cotić-Starčić rano je prepoznat i od strane medija koji prate rad kampa te ga kroz obavijesti i reportaže promoviraju kroz razne medije.